Amatör sporun yaygınlaştırılması, toplumda spor kültürünün güçlendirilmesi ve her yaştan bireyin düzenli olarak spor yapmaya teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası kutlamaları, İl Müdürlüğümüz önünde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve ardından İl Müdürümüzün yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Açılış töreninin ardından, Atatürk Spor Salonu önünden başlayarak Kent Meydanı'nda sona eren kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kent Meydanında ise kurulan çeşitli spor istasyonlarında birbirinden eğlenceli sportif aktiviteler düzenlendi.

İl Müdürlüğümüzden yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın katkıları ve sağladığı imkanlarla, tesislerimizle çok yakın bir gelecekte bütün çocuklarımızın en az bir spor dalı ile ilgilendiği bir ülke olma gayretindeyiz. Sporcuların ve gençlerin aktif katılımlarını teşvik etmek amacıyla, Bakanlığımızın hizmet anlayışı ‘Sporu tabana yayıyoruz’ sloganına uygun bir şekilde, her geçen gün ilimizin 17 ilçesinde tamamlanan ve devam eden sentetik futbol sahaları, yüzme havuzları ve gençlik merkezleri gibi birçok tesis yatırımlarıyla spora temas zeminini oluşturmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri, hafta boyunca il genelinde düzenlenecek çeşitli spor faaliyetleriyle devam edecek. Etkinlikler, farklı spor dallarını deneyimleme fırsatı sunarak, toplumun daha fazla kesimini spora yönlendirmeyi hedefliyor.