24-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında Bitlis’te düzenlenen Sultan Alparslan Malazgirt Zaferi 1071 ve Ahlat Etkinlikleri Çocuklar Minik-Yıldız Türkiye Şampiyonası Müsabakalarında, ilimizi temsil eden sporcularımız Muaythai branşında önemli dereceler elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Yıldız Kızlar kategorisinde 46 kg’da mücadele eden sporcumuz Ada Yıldırım ve 48 kg’da mücadele eden sporcumuz Eda Yıldırım, tüm rakiplerini geride bırakarak birinci oldular ve Türkiye Şampiyonu unvanını kazandılar. Yıldız Erkekler kategorisinde 36 kg’da sporcumuz Yusuf Tekin, rakiplerine karşı sergilediği mücadele ile ikinci olmayı başardı. Yıldız Kızlar kategorisinde 42 kg’da sporcumuz Azra Yurdatapan ve Yıldız Erkekler kategorisinde 51 kg’da sporcumuz Kerem Niyazi, şampiyonayı üçüncü sırada tamamlayarak önemli dereceler elde ettiler.

Dereceye giren sporcularımız, şampiyonanın ardından Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü ziyaret ederek, kendilerine sağlanan desteklerden dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.

İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan açıklamada, “Bitlis’te gerçekleştirilen şampiyonada ilimizi en iyi şekilde temsil eden ve dereceye giren sporcularımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.