İl Müdürlüğümüz, 30 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında 17 ilçemizde 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Değerlendirme 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Planlama Toplantıları ile okul sporları alanındaki hedeflerini belirlemek amacıyla önemli bir adım attı. Toplantılara, Buharkent İlçesinde İlçe Kaymakamı Sayın Cuma Omurca ve Koçarlı İlçesinde İlçe Kaymakamı Sayın Ramazan Taşkın katılım sağlarken, diğer ilçelerde ilkokul, ortaokul ve lise müdürleri, müdür yardımcıları, beden eğitimi öğretmenleri, Milli Eğitim İlçe Müdürleri ile İlçe Müdürlüğü personellerimiz ve antrenörlerimiz de toplantılara katıldı.

Toplantıların açılışında, İl Müdürlüğümüz Okul Sporları Şube Müdürü, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında gerçekleştirilen okul spor faaliyetlerinin değerlendirmesini sundu. Okul sporlarının güçlendirilmesi ve daha geniş bir katılımla yürütülmesi adına atılması gereken adımlar üzerinde duruldu.

Toplantılarda, katılımcılara 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında yapılacak olan okul sporları faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Gençlerimizin spor alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri ve bu süreçte sosyal etkileşimlerini artırmaları için önerilerde bulunuldu. Ayrıca, okul sporları faaliyetlerinin daha aktif hâle gelmesi için nelerin yapılacağı hakkında katılımcılar arasında görüş alışverişi gerçekleştirildi.

2023-2024 sezonunda okul sporları 55 spor branşında, İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları (İFET) 9 branşta, Geleneksel Çocuk Oyunları ise 4 branşta gerçekleştirildi. Okul sporları faaliyetlerine il genelinde 178 ilkokul, 186 ortaokul ve 129 lise ve dengi okuldan 16.159 öğrenci katılırken, İFET ve Geleneksel Çocuk Oyunlarına ise 49.227 gencimiz katılım sağladı.

İl Müdürlüğümüz, gençlerimizin spor alanındaki yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için gerekli tüm destek ve imkânları sunmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Gelecek yıllarda bu faaliyetleri daha da yaygınlaştırarak, gençlerimizin spora olan ilgisini artırmayı hedefliyoruz," dedi.