Ülkemizi sarsan ve 11 ilimizi derin bir yas içine sokan 6 Şubat depreminin ardından geçen 1 yıl, hâlâ acıları taze tutuyor. Bu felaket, devletimizin olağanüstü çabaları ve yardımsever vatandaşlarımızın fedakarlıkları ile enkaz altından kurtarılan binlerce insanın buruk sevincini hafızalardan silmeye yetmiyor.

Binlerce can kaybı, tarif edilemeyecek kadar büyük bir acıyı beraberinde getirdi. Her yıkılan evde farklı bir hayat hikayesi yaşanırken, bu zorlu zamanlarda devletimizin birliğe ve beraberliğe olan inancı hiç değişmedi. Milyonların gösterdiği dayanışma ruhu, dünyaya örnek teşkil ediyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde devletimiz, tüm imkanlarını seferber ederek, afet bölgesinde gece gündüz demeden varını yoğunu koyup çalışan insanlarımıza destek olmuştur. Yaşanan felaket, ülkemizin geniş bir coğrafyasını etkilemiş olup, bu sebeple asrın felaketi olarak nitelendirilmektedir.

Buna rağmen, hummalı çalışmaların hiç durmadan devam ettiği bu süreçte, enkaz altından umutla beklenen her can için seferberlik ilan edilmiş, soğuk gecelerde çalışan eller, sıcak bir umudu yeşertmiştir

Depremden etkilenen vatandaşlarımız, ülkemizin dört bir yanında bulunan yardımsever ailelerimizin sadece misafiri olmakla kalmamış, adeta bir aile üyesi gibi karşılanmıştır.

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Rabbimizin, ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmamasını temenni ediyorum.