13-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen U20 Türkiye Şampiyonasında, ilimizi temsil eden genç atletlerimiz sergiledikleri üstün performanslarla şampiyonaya damgasını vurdu.

Kadınlar kategorisi Heptatlon branşında yarışan sporcumuz Tuana Akgün, U18 Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonu unvanının ardından, U20 Çoklu Branşlar Heptatlon kategorisinde de büyük bir başarı göstererek Türkiye Şampiyonu oldu. Akgün, yarışmalarda gösterdiği azim ve kararlılıkla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Erkekler kategorisi Çekiç atma branşında iki senedir şampiyonluğu kimseye kaptırmayan sporcumuz Habib İslam Kurt, bir kez daha rakiplerine karşı üstün bir performans sergileyerek Türkiye şampiyonu oldu. Çekiç atma branşında sahip olduğu teknik beceri ve güç, onun bu alandaki üstünlüğünü bir kez daha ortaya koydu.

110 metre engelli branşında Aydın SEM sporcumuz Talha Gülnihal, sergilediği üstün performans ile Türkiye ikincisi olarak adından söz ettirdi. Gülnihal, yarış boyunca sergilediği performansla izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Dekatlon branşında ise birinci gün 100 metre uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama ve 400 metre, ikinci gün 110 metre engelli koşu, disk atma, sırıkla atlama, cirit atma ve 1500 metre koşu olmak üzere toplamda 10 branş yapan sporcumuz İsmail Efe Durmuş Türkiye ikincisi oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.