Gençlik ve Spor Bakanlığımızca 26-29 Temmuz tarihleri arasında Çanakkale’de düzenlenen Medeniyet, Tarih ve Kültür kampına İl Müdürlüğümüze bağlı Efeler ve Köşk Gençlik Merkezlerimizden toplam 76 gencimiz katıldı. Gençlerimiz, kamp süresince tarihin ve kültürün izlerini yakından görme fırsatı buldu.

Gençlerimiz kamp programında, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Ağadere Kızılay Müzesi, Seyit Onbaşı, Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Hilal-i Ahmer Müzesi, Şehitler Abidesi, Bigalı Köyü-Atatürk Evi, Bigalı Kalesi, Akbaş Şehitliği, Troya Ören Yeri ve Troya Antik Kenti, Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı gibi Çanakkale’nin tarihi ve kültürel değerleriyle dolu yerlerini ziyaret etti.

Çanakkale gezisi, gençlerimize tarihimizi ve kültürel mirasımızı yerinde görerek öğrenme imkânı sunarken aynı zamanda milli bilinçlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Gençlerimiz, bu anlamlı ziyaretlerle geçmişin izlerini bizzat görme fırsatı buldu, böylece ülkemizin tarihi olaylarına ve kültürel değerlerine dair daha kapsamlı bir anlayış geliştirdi. Gençlerimizin milli değerlerle dolu bir geçmişe daha yakın hissetmelerini ve tarihsel mirasımıza olan bağlılıklarını artırmalarını sağladı.