10 Kasım Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürlüğümüz personelleri arasında Havalı Silahlar Atıcılık Müsabakası düzenlendi.

Atatürk’ün Atıcılık Sporuna İlgisi; Atatürk’ün bizzat meşgul olduğu spor dalları arasında atıcılık da yer almaktadır. Askeri okul öğrencisiyken atıcılığa merak sarmış, arkadaşları arasında, keskin nişancılığı ile tanınmıştı. Bu merakı, hayatı boyunca da devam etmişti. Milli mücadele yıllarında olduğu gibi, Cumhuriyetin ilk yıllarında da Büyük Kurtarıcının sık sık atış talimlerine gittiği, hatta bazen tüfekle atış tecrübelerine de katıldığı görülmüştür.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bizde Ata’mızın Atıcılık sporuna ilgisinden dolayı personellerimiz arasında Ata’mızı yâd etmek adına Atıcılık yarışması gerçekleştirdik. Yarışmaya katılan personellerimize Müdürlüğümüzce Ay Yıldızlı ve Atatürk baskılı tişörtler verilerek Atatürk Haftasına yakışır bir organizasyon düzenlendi. Kadınlar ve Erkekler olarak ayrı yarışan personeller tabanca ve havalı silahlar olarak farklı klasmanda yarıştı. İl Müdürlüğümüz personellerinden 30 kişinin yarıştığı atıcılık müsabakasında, hakemler ver antrenörler gözetiminde her şey nizami kurallara uygun gerçekleşti. Atışlarını tamamlayan personellerin puanları hesaplandı ve dereceye giren personeller kurum müdürlerimiz tarafından madalya ile ödüllendirildi.