Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Spor Hizmetleri Müdürü Hamide Ercan’ın koordinesinde Aydın merkez ve ilçelerini kapsayacak şekilde 4 engel grubunu da içine alarak engelli gençleri spora teşviki ve sonraki adımda da aktif müsabık sporcu olabilmeleri adına bir çalışma başlatıldı. İlk toplantısını engelli derneklerin yöneticilerinin katıldığı 1 Temmuz da Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yapılan görüşmeyle başlatılan çalışma, 11 Kasım Çarşamba günü Nazilli ilçesi Spor Salonunda 20 ye yakın 8-25 yaş arası bedensel engelli gençlerin spora ilk adımı atmaları anlamında branşlara göre sporcu adayların taraması yapılarak devam edildi.

Nazilli’de yapılan çalışmaya Nazilli İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Güven Eker, Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, antrenörleri, Aydin Genç Efeler S.K. Başkanı Mehmet Güler katıldı.

Uygulamasına başlanan çalışma hakkında engelli sporcu adaylarına kısaca engelli sporları hakkında bilgi verilip, uzun soluklu bu çalışmada amaçlanan hedef konusunda açıklamalar yapıldı. Akabinde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri tarafından tek tek her branş için bilgilendirme çalışması yapıldı. Sporcu adaylar ve velilerinin büyük bir memnuniyetle karşıladıkları bu çalışmada, açıklama ve tanıtım konuşmaları sonrası antrenörler tarafından tek tek ilgilenilen engelli gençlerin, hem fiziksel yapıları hem de kendi tercihleri göz önünde bulundurularak bocce, atletizm, taekwondo, okçuluk, tekerlekli sandalye basketbol branşlarında ayrılarak çalışma programları belirlendi.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu bu çalışma Aydın’ın 4 büyük ilçesi olan Nazilli, Efeler, Didim ve Söke olarak devam edecek. İlk etapta bedensel engellilerle başlatılan çalışma, görme engelli ve işitme engelliler ile sürdürülecek. Ülkemizde tüm engel kategorileri ve birçok branş için bu çapta bir çalışma ilk defa yapılıyor.

FİLLİKÇİOĞLUNDAN HEDEF AMAÇ VE BAŞARI SÖZLERİ

Proje hakkında konuşan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu; ‘’Hedefimiz bu çalışmalarla en üst nokta da milli takımlara ilimizden sporcular yetiştirmek ve kazandırmaktır. Uzun soluklu ve en az 5 yıllık istikrarlı bir çalışma hedefi ile çıktığımız bu çalışmada süreç içerisinde birçok gencimize ulaşıp ilimizdeki her bir engelli gencimizin bir şekilde spor salonlarına, sahalara gelmeleri ve başarı için çalışmalara başlamalarını istiyoruz. Spor yapmaya hiç bir şey engel değildir. Projede de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.