Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gerek yurtlarımızda gerek deprem bölgesinde yardım faaliyetlerimize durmadan devam ediyoruz.

Kahramanmaraş merkezli olan 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Zor günler geçiren depremzedelere destek olmak için tüm Türkiye olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ’de harekete geçti.

Deprem başladığından bu yana 3 kafile ile toplam 173 personelimiz görevlendirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzden deprem bölgelerindeki gerçekleştirilen yardım faaliyetleriyle oradaki vatandaşlarımıza destek amaçlı olarak her hafta bir kafile olmak üzere yardım için yola çıktı. Gençlik Liderlerimiz ise deprem bölgelerinde oluşturulan alanlarda çocuklarla ilgilenerek, oyun oynayarak moral bulmalarını sağlıyorlar.

Ülkemizin dört bir yanında 81 ilimizdeki 800 yurtta, 850 bin kapasitesi ile depremden etkilenen vatandaşlarımız misafir ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı GSB Yurtlarımız' da ‘Yurdumuz Evinizdir’ sloganıyla afetzede vatandaşlarımıza yardım etmek için 7/24 hizmetlerine sundu. Bu kapsamda gönüllü gençlerimiz, GSB yurtlarımızda barınan misafir afetzedelere hizmet vermeye başladı. Antrenörlerimiz görev yapan personellerimiz çocuklarla sportif faaliyetler planlayarak onlara iyi vakit geçirmeleri için psikososyal çalışmalarını sürdürüyor.