Aydın’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla 15 Temmuz Sancak Koşusu düzenlenecek.

Aydın Valiliği öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek 15 Temmuz Sancak Koşusunda sporcular, İnanç, dirayet, birlik ve beraberlik ruhuyla Ay Yıldızlı Sancağı taşımak, milli birlik ve beraberlik ruhunu topluma göstermek, hatırlatmak, tüm şehitlerimizin ve 15 Temmuz’da şehit olan vatandaşlarımızın anısını yaşatmak amacıyla toplam 2 buçuk kilometre koşacak. Koşuda sporcular 100 metre koştuktan sonra Ay Yıldızlı Sancağı diğer sporcuya devredecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şehitlerin anısını nesilden nesile aktarmak için her yıl düzenli olarak yapılması planlanan “Sancak Koşusu” 15 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 21.00’de 81 İl de eş zamanlı başlayacak.

Tüm illerde olduğu gibi Aydın’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında sancak koşusu yapılacak olup, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu önünde ilk sporcuya sancağın teslim edilmesi ile başlayacak ve Batı Gazi Bulvarı üzerinden Ramazan Paşa kavşağından,  Adnan Menderes Bulvarı yönünde dönülüp, 14. Cadde ışıklarından geri istikamette devam edilerek, Kent Meydanında sona erecektir. 25 sporcunun elden ele taşıdığı sancak Kent Meydanında Aydın Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a teslim edilmesiyle son bulacaktır.