Yurt dışındaki Türk vatandaşların tahliye süreci devam ediyor. Ülkeye dönüşü sağlanan vatandaşlar Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu öncülüğünde Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Efeler’de bulunan Adnan Menderes Yurdu ve Söke’de bulunan Meryem Yazıcıoğlu Yurdunda 14 gün boyunca karantinaya alınıyor.

Yurt dışından getirilen vatandaşlar, ateşleri ölçülüp kayıtları yapıldıktan sonra tek kişilik odalara yerleştiriliyor.

Polis ve jandarma ekipleri, karantinadaki vatandaşların güvenliği için bina çevresinde güvenlik önlemi alıyor.

Vatandaşların 14 günlük karantina sürecinde ihtiyaçları, Türk Kızılay ve AFAD tarafından karşılanıyor. Misafirlerin sağlık hizmetleri, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından karşılanıyor.

Bu süreçte Cezayir, Singapur, Malezya, Nijerya ve Gana ülkelerinden gelen 658 kişi yurtlarda misafir edildi. 4 Mayıs’ta Suudi Arabistan’dan gelen 168 kişilik kafile Meryem Yazıcıoğlu Yurdunda bulunuyor. 18 Mayıs 2020 tarihinde karantina süresi sona erecek vatandaşlar, sağlık kontrollerinin ardından AFAD tarafından otobüslerle memleketlerine gönderilecekler.

Aydın Valiliği, Kurumumuz, Kızılay, İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Sağlık Müdürlüğü, Polis teşkilatı ve Jandarma işbirliğinde pandemi sürecinde vatandaşlara en iyi hizmeti vermek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.