Tarihimizin şanlı sayfalarında, milli egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104. yıl dönümünü, sevgi ve gurur dolu bir coşkuyla kutluyoruz.

İnsanlık tarihinde unutulmaz anlar vardır; 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesindeki kararlılığının, birlik ve beraberliğinin en parlak göstergelerinden biridir. Aziz milletimiz, İstiklal Harbinde gösterdiği azimle, bağımsızlığını koruyarak bu toprakları vatan yapmıştır.

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesini benimseyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak iradesini ortaya koyan milletimiz, milli egemenliğin önemini ve değerini tüm dünyaya ilan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu büyük zaferi çocuklara bayram olarak armağan etmesi, çocuklarımıza duyduğu güvenin ve umudun bir göstergesidir.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu bir kez daha vurgular. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor." sözleri, milletimizin çocuklara duyduğu güvenin ve umudun bir ifadesidir.

İstiklâlimizin ve sevincimizin daimi olmasını temenni ederek, bu özel günün coşkusunu ve umutlarını yüreğinde taşıyan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.