Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’e geldi. Bingöl’de Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, daha sonra  Karşıyaka Spor Salonu'nda Voleybol AXA Sigorta Efeler Ligi ekiplerinden Solhansporlu oyuncularla bir araya geldi.

Bakan Kasapoğlu, "Solhanspor, Egeler Ligi'nde başarıyla mücadele ediyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Solhan'dan ve Bingöl'ün tüm ilçelerinden, beldelerinden yeni sporcularımızı kazandıracağız" diye konuştu.

Kulüp Başkanı Ziya Sözen ve oyuncularla sohbet eden Bakan Kasapoğlu, takımın antrenmanını izleyerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 Bingöl'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Kasapoğlu ‘’Genç nüfusu ve gençlerin sportif potansiyeli ile Bingöl'ün çok güçlü bir şehir. Gençlerimize olan desteğimizi, yatırım politikamızı AK Parti hükümetlerinin olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın değer veren felsefesiyle de her geçen gün güçlendiriyoruz ve çıtayı yükseltiyoruz. Bingöl'ün spor noktasında marka bir şehir olması hem de gençlere sunulan imkanların artırılması noktasında gençlik merkezleri önemli bir çalışma’’dedi.

Bakan Kasapoğlu, Bingöl'de merkez de dahil gençlik merkezi olmayan ilçe, belde kalmayacağına işaret eden Kasapoğlu, Bingöl'ü gençlik merkezleri ile donatacaklarını belirtti.

 

"Desteklerimizi, projelerimizi zenginleştireceğiz"

Bakan Kasapoğlu, "Gençlerimize yönelik spor, sanat, kültürel konularda desteklerimizi, projelerimizi zenginleştireceğiz. Voleybol, basketbol, futbol ve buna benzer pek çok branş bizim önemli gördüğümüz alanlar. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı zenginleştireceğiz. Gerek Bingöl merkezde gerekse ilçelerde ve köylerde Valilik ve belediyelerle ortak çalışmalarımızı ve inşallah semt sahalarımızı ayrı bir boyuta taşıyoruz. Bunun da müjdesini paylaşmak istiyorum. Yeni basketbol alanlarımız bizim için çok önem verdiğimiz projelerden biri. 10 bin pota projemizden 100'ünü Bingöl'e bu vesileyle müjdelemek istiyorum" diye konuştu.

Bingöl ve ilçelerinde çok ciddi başarılara imza atan pek çok branşta sporcular olduğunu dile getiren Bakan Kasapoğlu, voleybolda önemli bir başarı sağlayan Solhanspor'un oyuncuları ile bir arada olduklarını aktardı.

Bakan Kasapoğlu, başta sporcular ve yöneticiler ile bu güzel tabloda emeği bulunan herkesi kutlayarak, "Solhanspor, Egeler Ligi'nde başarıyla mücadele ediyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte Solhan'dan ve Bingöl'ün tüm ilçelerinden, beldelerinden yeni sporcularımızı kazandıracağız. Altyapı desteklerimizi ve stratejilerimizi konuştuk. Bir sonraki süreçte inanıyorum ki; yeni yıldızları yetiştirerek, sporumuza kazandıracağız ve yeni başarılarla gururlanacağız." diye konuştu.

Sporun kendileri için bir branştan ibaret olmadığını ifade eden Bakan Kasapoğlu, ülkenin en yeni ve en modern sporcu eğitim merkezini Bingöl'e kazandırdıklarını, önümüzdeki süreçte uluslararası kamplar, çalışmalar, federasyonlar için bu merkezin önemli bir destinasyon olacağını kaydetti.

 

"Spor lisesini Bingöl'e kazandıracağız"

Bakan Kasapoğlu, "Önümüzdeki dönemde Bingöl'ün spor turizmi açısından da önemli olacağına inanıyoruz. Gençlerimiz bizim en büyük imkanımız. Bu çerçevede spor lisesini de Bingöl'e kazandıracağız. Bu da hem ilimiz hem bölgemiz için sporcu üreten, erdemli sporcular yetiştiren merkezlerden biri olacak. Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bingöl'ün doğal güzellikler açısından zengin bir il olduğunu bildiren Bakan Kasapoğlu, "Doğa sporları merkezini de en kısa zamanda ilimizle halkımızla, milletimizle buluşturacağız." dedi.

Bakan Kasapoğlu, amaçlarının gençler için halk için her şeyin en iyisini, en güzelini sağlamak olduğunu dile getirerek, isteklerinin halkın bu tesisleri, bu imkanları dolu dolu kullanması olduğunu kaydetti.

Daha sonra Çok Amaçlı Spor Salonu'nda da cimnastik, atletizm, tekvando, güreş, basketbol, okçuluk alanlarında mücadele eden sporcuları ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, onlarla fotoğraf çektirdi.