Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrağı almaya hak kazanan Kuşadası Davutlar Mahallesi sahilindeki Efeler Gençlik Kampımızda, bayrak teslim töreni düzenlendi.

İlk kez mavi bayrak almaya hak kazanan gençlik kampında düzenlenen törene Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, Kuşadası Kaymakamı Sayın Sadettin Yücel, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu, TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş ve protokol üyeleri katıldı.

MAVİ BAYRAK İLE DAHA GÜVEN VERECEK

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu, kampın yaz döneminde çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alınan bu mavi bayrak ile kampa gelen çocukların daha güvenli bir ortamda olduklarının kanıtı olacağını söyledi, kampla ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Fillikçioğlu'ndan sonra söz alan Aydın Valisi Sayın Hüseyin Aksoy da konuşmasında, turizmde mavi bayrağın öneminden bahsetti, bir plajın bir tesisin mavi bayrak sahibi olmasının daha güven verdiğini söyledi. Aksoy, "38 mavi bayrağa sahip olan bir il konumundayız ve Türkiye genelinde 4 sırada olduğumuzu koordinatör arkadaşımız da söyledi. Temennimiz bu sayıların artırılması ve mavi bayrak noktasında sayılarımızın daha farklı bir boyuta taşınmasıdır.” dedi.

MAVİ BAYRAK VERİLMESİ BELLİ BİR SÜRECİ KAPSIYOR

Aksoy, “Mavi bayrak verilmesi belirli sürelerde deniz suyundan örnekler alınmak suretiyle temizliği, belirli standartlar içerisinde olması gereken bir çalışmayı kapsıyor. Sadece bir kere aldık ve su iyi geldiğinde buraya mavi bayrak verilmesi mümkün değil, geriye dönük bir yıllık süreç içerisinde belirli aralıklarla bu tahliller yapılıyor, oranın güvenli olması gerekiyor. Cankurtaran zorunludur yine engellilere dönük engellilerin istediği standartlarda yerlerin bulunması gerekiyor ve buna benzer birçok çalışmayı kapsayan bir süreç. Bu tesisimiz de bu süreçleri tamamlayarak bugün bu bayrağı almaya hak kazandı. Ben başta il müdürümüz olmak üzere bu sürecin gerçekleşmesinde emeği geçen katkısı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Mavi bayrak o yerin o tesisi için değerini daha üst noktaları taşıyor. Bugün de bu tesisimiz var olan değerlerini bir mavi bayrakla daha güçlü bir konu var getirmiş olacak" diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından Efeler Gençlik Kampında mavi bayrak protokolün katılımıyla dalgalandırıldı.