Kovid 19 salgını nedeniyle katılımın az olması üzerine Dünya Güreş Birliği (UWW) 2020 Dünya güreş şampiyonasını iptal etmiş ve yerine bireysel dünya kupasını organize etmişti. Dünya kupası 12-18 Aralık tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenecek. Bireysel dünya kupası için milli takımlarımız hazırlıklarını tamamladı.

Aydın’da yetişen Grekoromen stilde 72 kiloda milli güreşçimiz Cengiz Arslan, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Moldova'dan Valentin Petic'i yenerek bronz madalya kazandı.

 “Alt Yapısını Aydın Sporcu Eğitim Merkezinde Tamamladı”

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Aydın Sporcu Eğitim Merkezinde yetişen Cengiz Aslan, 2010-2016 yılları arasında ortaokul ve lise dönemlerini Sporcu Öğrenci olarak tamamladı. Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübüne transfer oldu.

Öğrencilik yıllarında okullar arası Grekoromen stilde Türkiye’de çeşitli şampiyonlukları bulunmaktadır. Ayrıca Cengiz Aslan, Uluslararası müsabakalarda U23’de Dünya Şampiyonluğu, Büyükler Dünya 2.liği, Avrupa 2.liği ve şimdide Dünya 3.lüğü başarılarını elde etmiştir.

İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’ndan Tebrik

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Grekoromen stilde Dünya 3. olup bronz madalya alarak Aydın’ı gururlandıran başarılı Güreşci, Cengiz Aslan’ı tebrik etti ve başarılarının devam diledi. Cengiz Aslan’ın öğrencilik yıllarında antrenörü olan Nuri Tunç’a ve gelişimine katkıda bulunan antrenörlerine, yöneticilerine de teşekkür etti. İl Müdürü Fillikçioğlu, “Güreş Sporu Aydın’da en başarılı spor branşları arasında yer almaktadır. Birçok sporcumuz farklı spor branşlarında aktif olarak milli takım formasını terletip ülke sporuna hizmet etmektedir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde aralıksız devam eden spor branşı kurslarına katılan sporcularımızı milli takımlarda mücadele etme seviyesine getirerek Türk Sporuna destek sağlanması hedeflenmektedir. Aydın’ı ve ülkemizi gururlandıracak yeni sporcular yetiştirmeye devam edeceğiz, çalışacağız.” ifadelerini kullandı.