Amatör Spor Haftası'nın amacı, halkımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde devamlı spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır.

Amatör sporlara ilgiyi artırmak ve dikkat çekmek için her sezon öncesi yapılan Amatör Spor Haftası bu sene 5 ile 11 Ekim tarihlerinde kutlanıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde gerçekleşen kutlamalar, bu sene pandemi dolayısıyla sembolik bir açılış töreniyle yapıldı. 

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu ve Aydın Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanı Hasip Arıkan, uzun yıllar amatör spora hizmet veren Mehmet Kıvanç’a plaket takdim ettiler.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu, Aydın Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanı Hasip Arıkan, Spor Şube Müdürümüz Serdar Küçük, uzun yıllar amatör spora hizmet veren Mustafa Kemerli’yi ziyaret edip, amatör spora yapmış oldukları hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür edip, plaket takdim ettiler.