19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile U16 100m Engelli Koşu branşında Türkiye şampiyonu ve rekortmeni Koray Uygun, U18 3 Adım Atlama branşında Türkiye üçüncüsü Rojda Çakmak, Gönüllü Gençlik Lideri Sariye Çimcik ve Ferhat Almas Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü makamında bir süreliğine oturan gönüllü gençler ile milli sporcular duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Adnan Menderes Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde eğitim gören Gönüllü Gençlik Lideri Sariye Çimcik,” Öncelikle söyleyeceklerime, bugün bu koltuğa oturma fırsatını veren İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu'na teşekkür ederek başlamak istiyor ve tüm gençlerimizin bayramını kutlamak istiyorum. Biz Gönüllü Gençlik Liderleri olarak motivasyonumuzu Necip Fazılın "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik dizelerinden alıyor ve gönüllülük çalışmalarımıza dört elle sarılıyoruz.

Amacımız elimizden geldiğince her gence ulaşarak gönül köprüleri kurmak. Tabi ki bunları yaparken bizden desteklerini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanlığına, İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’na ve tüm değerli yol göstericilerimize teşekkür ediyorum. ”dedi

Gelmiş geçmiş tüm zamanların rekortmeni, Türkiye Şampiyonu Koray Uygun ise ”Bu mevkide olmaktan gurur duyuyorum. Aydın, sporda büyük atılımlar yapıyor. Geleceğimizi doğru inşa edebilmek adına devletimizin tüm imkânlarını sonuna kadar kullanıyoruz. Benim gibi başarılı sporcuların yetişebilmesi için ülkemizde bulunan Sporcu Eğitim Merkezlerinin sayısını daha da arttırmayı ve bir üstü olan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini Aydın’a kazandırmayı hedefliyorum. Bizlere böyle bir ülke ve gurur duyduğumuz ulusal bayramlar bırakan başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

'BAŞARILI GENÇLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK'

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu ise, “ 19 Mayıs, prangalara boyun eğmeyen, bağımsızlığı için hep mücadele etmiş Türk Milleti’nin tekrar küllerinden doğmasıdır. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz her alanda iyi yetişmelidir. 19 Mayıs gençlerimizin günü, bayramı. Amacımız bu tür başarılı gençlere destek vererek daha çok yetişmesini sağlamaktır. Bu amaçta icraatlarımıza projelerimize duraksamadan devam ediyoruz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Millî Mücadelemizin başlangıcının yüz dördüncü yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.