Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonası’nda koparmada ve silkmede gümüş ve bronz madalya kazanan Milli Sporcumuz Burcu İldem Gerçekden, memleketi Aydın’da davul zurnayla karşılandı.

Meksika’nın Leon kentinde 11-18 Haziran’da yapılan Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonası'nda koparmada 91 kilogramla gümüş madalya, silkmede de 103 kilogramla toplamda 194 kilogram kaldırarak bronz madalya kazanan 16 yaşındaki Milli Sporcumuz Burcu İldem Gerçekden için İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzde karşılama töreni düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu, İl Müdürlüğü personelleri, ailesi ve arkadaşları tarafından Türk bayrakları, çiçekler ve davul zurna ekibi ile karşılanan Gerçekden, elde ettiği derecelerden dolayı gururlu olduğunu söyledi.

“TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM”

Kız Milli Takım olarak da birinci olduklarını kaydeden Gerçekden, “Bir yandan mutluyum, bir yandan hüzünlüyüm. Kendi branşımda birinci olabilirdim. Buna da şükür. Elimden geleni yaptım. 3 gün yol sürdü. O yorgunluğa rağmen iyi bir derece elde ettiğimi düşünüyorum. Mutluyum daha iyisi olabilirdi.” dedi. 

“GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DESTEĞİNİ HER ZAMAN GÖRDÜK”

Sporcumuzun Halter Milli Takım Antrenörü, “Sakatlığı olmasaydı şampiyon olabilecek bir sporcumuzdu. Müsabakaya gitmeden önce de sporcumuz sakatlık yaşadı. Ama mücadelesiyle madalyasını ülkemize kazandırdı. Önümüzde Avrupa Şampiyonası var. Orada da mücadele edecek, kendisinden şampiyonluk bekliyoruz. İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’nun desteğini her zaman arkamızda gördük.” diye konuştu.

İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu Milli sporcumuzun daha önce de derecelerinin bulunduğunu anımsatarak şöyle dedi: “Burcu, karakter ve kişilik olarak da çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Gelecekte olimpiyatlarda da derece alacağına inanıyoruz. Ailesine ve kendisini yetiştiren hocasına da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.