Kuşadası’nda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen okullar arası kros yarışmasında öğrenciler, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Kuşadası Adagöl Koşu Parkurunda düzenlenen parkurdaki yarışlara Yıldız ve Gençler kategorilerinde Türkiye’nin farklı illerinden 55 okul 430 sporcu katıldı. Yarışlarda büyük mücadele veren gençler, başarılı olmak için yoğun çaba sarf etti. Kıyasıya rekabetin oluştuğu yarışmalarda sporcular, zemine aldırış etmezken 2 bin, 3 bin ve 5 bin metrelik parkurları koştu. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları verildi. Dereceye giren okul takımlarının, 26 Şubat'ta Adana'da düzenlenecek olan okullar arası Türkiye Kros Şampiyonasına katılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu, “İlimizin gerek iklim şartları gerekse de coğrafi konumu bakımından dolayı önemli bir yere sahip olması sayesinde burada çok güzel bir ortamda çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyon sonunda ferdi ve takım sıralamasında ilk 3'e giren takım ve sporcularımız illerini Türkiye Şampiyonasında temsil edeceklerdir. Atletizmin sporun ana taşlarından biri olduğunun bilincindeyiz. Kulüplerimiz ve antrenörlerimiz de ciddi başarılar elde ediyorlar. Genç Erkekler grubunda bir şampiyonumuz ilimizden oldu. Aydın hem sporcu alt yapısı olarak hem de yaptığı organizasyonlarla öne çıkıyor. Olimpiyatlarda ve şampiyonlarda boy gösterecek olan çocuklar buralardan yetişiyor. Bu yüzden bu organizasyonlarımız çok kıymetli. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Okullar arası Yıldızlar ve Gençler (A-B) Kros Grup Yarışları’nda birincilik elde eden Sporcuların isimleri şöyle:

Yıldız Kızlar Kategorisi:

Zeynep Özkara - Eskişehir Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu

Yıldız Erkekler Kategorisi:

Kerim Tetik - İstanbul-Küçükçekmece Söğütlüçeşme Ortaokulu

Genç Kadınlar (A) Kategorisi:

Ayça Fidanoğlu - Eskişehir-Özel Şehir Koleji Fen Lisesi

Genç Kadınlar (B) Kategorisi:

Irmak Şereflioğlu - İzmir Buca Anadolu Lisesi

Genç Erkekler (A) Kategorisi:

Cuma Özcan - Aydın-İncirliova Spor Lisesi

Genç Erkekler (B) Kategorisi:

Ege Kızılelma - İzmir Özel Bornova Okyanus Anadolu Lisesi