Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı başladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’ne ulaşılmasını hedefleyen projesinin üçüncü fazı kapsamında 27 ilimizde daha yeni atölyeler açıldı. Aydın ilimizinde yer aldığı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımının ortak çalışması sonucu başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı başladı. Gençlik merkezinde gerçekleştirilen sınavlara  lise kategorisinde 373, ortaokulda 913 olmak üzere toplam 1286 öğrenci katılım sağlayacak. Öğrenim seviyelerine göre 11-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sınavlar günde 4 seans halinde gerçekleştiriliyor.  Online ve Uygulama sınav sonuçlarından sonra 160 öğrenci 2 yıl teorik ve 1 yıl pratik olmak üzere toplam 3 yıl boyunca teknoloji atölyelerinde eğitim alacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı işbirliği ile gerçekleştirilen projede 27 farklı ilde Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Geleceğin mucitleri Aydın Gençlik Merkezimizde eğitimlerine başlayacak. Aydın ilimizden yoğun bir katılım ile 1000'nin üzerinde başvuru gerçekleştirildi, 100 ortaokul ve 60 lise seviyesinde olmak kaydı ile 160 gencimizi 3 yıllık teknolojik anlamda donanımlı bir eğitim için seçeceğiz. Ülkemiz gelişimine katkı sağlayacak yetenekli gençlerimiz bu atölyelerde yetişecek. Deneyap Atölyelerimizin Aydınımıza ve ülkemize hayırlı olmasını, sınava girecek öğrencilerimize de başarı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.