Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan, her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 05-11 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle kutlanması planlanmıştır. Planlanan Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün “Koronavirüs Ek Tedbirler” konulu genelgesi dikkate alınarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de iptal edilmiştir.

            İl Müdürü  Cenap Fillikçioğlu  koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde  gençlerin Amatör Spor Haftasını kutladı.

            Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası, Aydın'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili gerekli tedbirler dolayısıyla sembolik bir açılış töreni yapıldı. Gerçekleştirilen törene İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu Spor Hizmetleri Müdürü Hamide Ercan, Gençlik Hizmetleri Müdürü Gökhan Pehlivan, Yurt Hizmetleri Müdürü Ahmet Keskin, Gençlik ve Spor Şube Müdürleri, sporcular ve antrenörler katıldı.

            Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, spor yapmanın önemine vurgu yaptı. Fillikçioğlu, "Amatör Spor Haftası amacının halkımıza düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmak, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde devamlı spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır. Ayrıca çocuklarımıza ve gençlerimize sporu sevdirmek kötü alışkanlıklardan korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, vatanını milletini seven sporcular olarak ülkemiz sporuna kazandırmaktır.” dedi.